Spelartruppen 2014

Inför året 2014 har AIK varit tvungna att se över sin spelartrupp och värva både smart och ekonomiskt på grund av den ständigt ansträngda ekonomin. Ett riktigt klipp tror man sig ha gjort i den offensiva, snabba och irrationella yttern Daniel Eliasson från Falkenbergs FF.

FotbollsmatchEliasson kan spela på både vänsterkanten och högerkanten och får absolut ses som ett uppköp efter att AIK har gjort sig av med den tekniske men sällan så effektive yttern Martin Mutumba. I övrigt är truppen rätt så intakt, men det är fortfarande ett par månader kvar av det vi kallar för ”silly season” – perioden då klubbarna spekulerar och värvar inför säsongen.

AIK ser i alla fall starka ut inför 2014 och de har fått behålla en del profiler. Det blir viktigt att dessa profiler stiger fram ett steg till under detta år om det ska bli ett svenskt mästerskapsguld för laget. På backsidan måste spelare som Karlsson, Milosevic och Backman fortsätta hålla hög klass, vilket de har gjort de senaste åren. På mittfältet måste Borges fortsätta vara en ledande profil, och talanger som Moro med flera ska säkert få sitt genombrott detta år. En som fick sitt genombrott redan förra året och som får anses vara en av ligans i särklass bästa mittfältare är Nabil Bahoui som med sin snabbhet och teknik kan vara skillnaden mellan en oavgjord match och en vinst för AIK.