Så fungerar Betssons 1X2

shutterstock_157986992

Gillar du att ägna dig åt vadslagning när det kommer till fotboll? Då känner du antagligen till den svenska spelklassikern Stryktipset som funnits sedan 1934, ett vadslagningsspel som går ut på att tippa tretton olika matcher i fotboll. För att kunna vinna behöver du minst 10 rätt, och skulle du då vara ensam med 13 rätt vinner du alltid minst 10 miljoner.

En sajt som har ett liknande spelupplägg är sajten Betsson, där man kallar det för Ett Kryss Två, ett spel som är skapat som en utmanare till den svenska föregångaren, som går att prova på på sajten Tippat. Liksom på Stryktipset ska du här förutse utgången på tretton matcher och där vinster alltid delas ut från och med tio rätt. Så långt ser det mesta likadant ut, så varför ska du i så fall byta från den svenska gamla trotjänaren till Betssons nya variant?

Det finns flera orsaker till att det kan vara värt att testa. Den traditionella 1×2-varianten ger dig tre olika alternativ, men likväl kan det vara svårt att välja ändå. Där erbjuder Betsson tjänsten ”Så spelar andra”, där du kan ta en titt på hur andra har spelat för att få hjälp på traven. Du kan även klicka på fliken ”Oddsvy” för att se hur oddsen ser ut just nu, och utifrån det kan du räkna ut din maximala respektive minsta möjliga vinst. När det kommer till utdelningar skiljer också de två olika sajterna åt för medan statligt ägda Svenska Spel delar ut 65 % av vinstpotten sträcker sig Betsson till så mycket som 85 % av vinstpotten – en ganska stor skillnad, speciellt när man börjar komma upp i summorna. Dessutom är Betssons Ett Kryss Två oddsbaserat vilket innebär att vinsterna baseras på spelarens skicklighet, till skillnad från poolbaserade Stryktipset.

Du som vill ha ett spel baserat på lite kunskap och talang snarare än bara tur bör definitivt ge Betssons Ett Kryss Två en chans, om inte annat för att göra fotbollsmatcherna om möjligt ännu mer spännande.