Åka på fotbollsresa

fotbolls arena
Fotboll är en av de största sporterna i Sverige och faktiskt i hela världen. För den fotbollsintresserade kanske en fotbollsresa med sina kompisar kan vara en kul grej.

Är du fotbollsintresserad spenderar du nog mycket tid framför TV´n och kollar på matcher eller är ute på en läktare och hejar på ditt lokala fotbollslag. Men varför inte ta med dina kompisar och åk på en fotbollsresa och se ditt favoritlag spela en eller flera matcher och njut av stämningen tillsammans med fansen. Åk på sportresor till de större arenorna och se de stora lagen tävla om att bli bäst.

Du kan hitta resor via Gosporttravel och välja vilken eller vilka matcher du skulle vilja se. Det finns flera valmöjligheter och du kan kombinera din sportresa med att uppleva kulturen på den destination där matchen utspelar sig. Varför inte starta med att möta upp på en bar med supportrar och känna av stämningen som byggs upp innan match.

Premier League är Englands professionella liga där 20 lag tävlar varje år. Sedan starten 1992 har 42 klubbar varit med och tävlat i ligan. De tävlande lagen spelar två gånger mot varandra under säsongen, från augusti till maj. En gång på bortaplan och en gång på hemmaplan. Poäng delas ut till det vinnande laget och i slutändan räknas poängen ihop och den med mest poäng blir krönt mästare. Här hittar du lag som Arsenal, Chelsea och Manchester United.

La Liga spelas i Spanien och är deras professionella liga. Här tävlar lag som Real Madrid, Barcelona och Athletic Bilbao. Dessa tre har aldrig blivit degraderade från högsta serien. 20 lag tävlar här om titeln och de tre sista blir nerflyttade till Segunda División.

Även Italien har en liga som kallas för Serie A. Här tilldelas lagen poäng vid vinst och räknas ihop vid säsongens slut där den med mest poäng går hem med segrartiteln. Några kända lag här är Milan, Roma och Juventus.

I Tyskland har vi Bundesliga som är den högsta nivån inom tysk fotboll. Där spelar 18 lag om mästartiteln och de två sista lagen blir nedflyttade medans det tredje får kvala. Du kan här se lag som Bayern München, Borussia Dortmund och Hertha Berlin.

Samla ihop kompisgänget och kolla upp om dom är intresserad av att hänga med på en resa för att se kvalitetsfotboll. Det är så mycket roligare om ni är några stycken som kan åka iväg tillsammans för att uppleva detta. Det kanske inte spelar så stor roll var ni åker men om ni har en förkärlek för något storlag i Premier Leauge så är ju England det land som ska besökas. Gillar ni La liga så varför inte ta en weekend i Milano eller Rom och upplev fotboll på riktigt hög nivå. Det finns mycket att välja bland när det kommer till både länder och fotbollsmatcher att se på.