AIK Hockey

Det hela startade 1921 då hockeysektionen bildades inom AIK, denna anrika sportklubb från 1891. Det började med att AIK spelade en träningsserie åren 1921/1922 och stod som segare i denna serie före Nacka SK. Det skulle gå två år efter detta till man tar upp hockeyn igen inom AIK. 2930 så gjorde klubben debut i dåtidens elitserien och hamnade då på femte plats. Dock före rivalen Djurgården.

Idag så ser verksamheten verkligen annorlunda ut. Det finns en bra barn- och ungdomsverksamhet i föreningen som du kan läsa om här. Det är viktigt för dagens föreningar att ta hand om de unga. Det kan vara morgondagens spelare på elitnivå. Det ska börjas i tid det krokigt ska bli finns det ett talesätt. Det är viktigt att man får känna sig för som barn och ung om hockey är något som man vill satsa på. Finns det glädje och ett intresse av hockey så ska man självklart satsa så länge det känns kul.

Det finns många fördelar att vara med i någon förening inom hockey. Man kanske har ett så stort intresse av hockeyn så man gärna spelar vid så många tillfällen som möjligt även utanför klubben. Se till att skaffa den utrustning som krävs för att kunna spela hockey oavsett om du är med i någon klubb eller inte. Finns det grejer så är det enkelt att ge sig iväg om tillfällighet ges att spela ishockey. Det kan vara ett kompisgäng som spelar ihop på fritiden eller något annat gäng som är hockeyintresserad.