Få era skridskor riktigt skarpa och vassa

Som hockeyspelare behöver du ha väldigt mycket skydd på kroppen för att klara dig från skador av puckar, tacklingar och vassa skridskor. Men det viktigaste får nog sägas ett par bra skridskor. Utan dem kommer det att vara svårt att få något uträttat. Om du någon gång har testat att åka på ett par slöa skridskor vet du vad vi menar.

I normala fall brukar en hockeyförening ha maskiner som du kan slipa dina skridskor på. De flesta lag har även en materialförvaltare eller liknande som sköter slipningen. Men om du inte spelar i ett lag har du kanske inte tillgång till en slipmaskin. Som tur är finns det slipmaskiner till hyggliga priser på nätet, så ta en titt här.

Vill du börja spela ishockey?

Om ditt barn vill börja spela ishockey måste du först skaffa den utrustning som behövs. Det behöver inte vara en satsning på hög nivå, så länge ditt barn rör på sig och har kul är det allt som räknas.

Men utrustningen behövs alltid. I ung ålder handlar det om skridskor, hjälm och klubba, men även benskydd och armbågsskydd rekommenderas eftersom de ofta ramlar i början. Se till att handla grejerna från nätet eftersom du ofta får ett bättre pris. Det kan nämligen vara dyrt att börja spela hockey.