AIK inför Allsvenskan

Friends

Årets Allsvenska säsong närmar sig med stormsteg eftersom vi här i Allsvenskan kör med så kallad vår/höst-säsong, det vanligaste i Europa är att man spelar höst/vår-säsonger.  Inför kommande säsong ser det bra ut för AIK och här ska ni få förutsättningarna. 

Truppen

Truppen inför säsongen 2014 ser helt klart riktigt intressant ut, vassare än på flera år, rent utav. Faktum är att det av vissa journalister, så som Oskar Månsson på Aftonbladet, har blivit kallat för landets bästa trupp. Den kanske intressantaste värvningen är den av Sierra Leone-anfallaren Teteh. I sin förra sejour i AIK så gjorde den då 21-årige Teteh fullständig succé efter att han dunkat in hela 15 kassar på endast 17 matcher. Han blev därigenom ett hett byte för fotbollsklubbarna runtom i Europa, och efter vad som blev AIK:s största spelarförsäljning någonsin sett till summorna så gick Teteh till turkiska Buraspor.

Men tiden i Turkiet blev inte riktigt vad anfallaren hoppats på, och faktum är att det blev mest bänknötande för Teteh. Nu är han alltså tillbaka i den svartgula tröjan. Låt oss se om han kan upprepa den succé han ställde till med förra gången.

Chanserna

Med landets starkaste trupp så bör man ju ha en god chans att hamna långt upp i tabellen, det är nog alla överens om. Men man ska förstås aldrig ropa hej innan någon match är spelad. Men ska vi tro stora bettingsajter så blir nog AIK att räkna med under säsongen. AIK möter i första matchen en annan på förhand tippade favoriter, IFK Göteborg och i den matchen så är AIK enligt Betsafe stora favoriter till att vinna matchen med ett odds på 1.98 – vilket är relativt lågt för att vara en match mot vad som anses vara en huvudkonkurrent om SM-guldet för denna säsong.

Spelschema

Gnaget inleder som sagt den Allsvenska säsongen hemma på Friends Arena mot IFK Göteborg, och man gör det den 31:a mars 2014. Innan detta har man dock en del matcher inför, både mot svenskt och mot utländskt motstånd. För fullständigt spelschema, besök AIK Fotbolls hemsida.