AIK-fansen högt rankade

fans

På fotboll går man av flera anledningar; för det första är det såklart för den fotboll som spelas på planen och förhoppningen att det lag man stödjer ska vinna. En annan är för att uppleva stämningen med tusentals supporters som vrålar ut sitt stöd.

På Råsunda stadion och sedermera efter flytten Friends Arena har varit och är AIK:s hemmaborg och man är ständigt ivrigt påhejade av supporters både ur supportergruppen Black Army och övriga besökare. Av många så är AIK:s fans ansedda som några av de bästa och nu har man också fått det på pränt när spanska ABC rankar de bästa fansen i Europa. På sjätteplats kommer AIK-fansen på norra stå, och man hamnar inte direkt i något dåligt sällskap. De lagen som placerar sig ovanför är inga mindre än tyska Borussia Dortmund på förstaplatsen, följt av Inter, Salernitana, Galatasaray och Bayern München.

Det är alltså en diger skara av Europeiska storlag man är jämbördiga med och en kanske ännu digrare skara som man placerar sig före på listan. För vad sägs som att ligga före erkänt publikstarka lag som Liverpool, Celtic och Fenerbahce. Som motivering till att man placerar sig så högt upp på listan över Europeiska fotbollsfans så skriver man följande text (Översatt till svenska): ”Trots de låga vädertemperaturerna som råder under matcherna så har de skandinaviska fotbollslagens supportrar under senare fått upp värmen allt mer. Med bengaler, banderoller och tifon livar de upp de svenska arenorna och AIK:s fans är de som är framträdande aktiva och innovativa”.

Nu sitter det säkerligen tusentals Djurgårdare och Hammarbyare och surar över detta, men juryn har uppenbart sagt sitt. Här nedanför tänkte vi visa exempel på fansen för de som hamnar på placering ett, Borussia Dortmund, och vårat eget Gnaget. Vill man för övrigt göra en jämförelse i verkligheten så hittar du fotbollsresor till Dortmund hos GO Sport Travel, och AIK inleder snart sin allsvenska säsong hemma mot IFK Göteborg, här kan du se spelschemat.

Först ut är då Borussia Dortmund:

Och här har vi Norra stå!

Visst är det magiskt att få uppleva fotboll live och det kan man se på de videoklipp som finns här ovan. Du kanske finns med i något av de klipp vi visar. Det fortsätter att spelas en mängd fotboll runt om i Sverige och resten av världen. Se till att boka en sportresa redan idag om du vill uppleva fotboll på riktigt hög nivå.