Starten på Allsvenskan

AIKAllsvenskan 2014 – en modest inledning men ett magiskt derby

Om man tittar på de sex första omgångarna av Allsvenskan så ser AIKs resultat tämligen måttliga ut. Totalt två vunna matcher, två oavgjorda samt två förluster är sviten.

Insatsmässigt har AIK haft spelövertaget i båda sina förlustmatcher mot Göteborg och Norrköping. Båda nederlagen kom dessutom överraskande på hemmaplan.

För tidigt sia om framtiden

Även om 8 poäng på 6 matcher och en nionde plats i tabellen är en modest start på säsongen så  måste lag och ledning se ljust på framtiden. Sedan 2011 har Andreas Alm anfört AIK och än så länge finns förtroendet kvar hos VD och styrelse. VD Thomas Edselius menar i ett uttalande att kritik mot huvudtränare kommer i alla väder. Om AIK förlorat en eller två träningsmatcher hade på samma sätt som idag röster höjts som kräver Alms avgång. Det är helt enkelt för tidigt in på säsongen för att sia om framtiden och blickar man tillbaka på fjolåret så startade AIK ungefär lika trögt som i år.

Fortsatt starkt publikintresse

Även om inledningen varit knackig för AIK så har både Black Army och övriga anhängare i vanlig ordning visat ett fortsatt starkt stöd och intresse. I vanlig ordning följer AIK supportrar laget vart de än åker i landet. Med ett fortsatt starkt stöd till favoritlaget från de trogna fansen, är det alla gånger lättare att ta sig ur korta svackor.

Magiskt derby

AIK gick vinnande ur årets första prestigefyllda Stockholmsderby mot Djurgården. Stämningen blir alltid magisk när de historiskt största rivalerna möts i ett rafflande derby.

Efter drygt 65 minuter och 3-0 på Tele 2 Arena och konstgräs hade AIK kopplat greppet totalt både spel- och resultatmässigt. Med tio minuter kvar kom Djurgården nästan ikapp genom reduceringen till 3-2 i slutminuten. Men närmare än så kom dock inte hemmalaget och AIK gick rättvist ur derbyt med en stolt seger.