Kommande säsongs fotbollsskor

Fotbollsskor

Vi tar en titt på vad som hänt i utvecklingen för fotbollsskor mellan den gångna säsongen och den kommande. Är det som vanligt endast ett fåtal uppdateringar, eller har utvecklarna kommit med något nytt och revolutionerande?

Som alltid mellan de olika fotbollssäsongerna ser vi små och fina justeringar på redan etablerade modeller inför årets säsong. Dobbar har flyttats runt för att ge spelaren ett än bättre fäste i alla olika riktningar och ytan på skorna har genomgått ytterligare förbättringar för maximal kontroll med bollen och för en ökad snabbhet i dribblingarna. Ytan påverkar självfallet även tillslaget på bollen, då bättre grepp och friktion leder till hårdare skott och en ökad rotation på bollen i dess bana. Det blir med andra ord lättare än någonsin förr att lyckas med liknande bedrifter som Carlos frisparksmål under VM-97.

I viss mån ser vi en ökning av de permanent fastsatta plastdubbarna, möjligtvis på grund av en bättre skötsel av våra gräsplaner runt om i landet, men även för att många modeller överlag har blivit än bättre i utformningen. Skruvdobben är dock fortfarande kung när det kommer till planer som känns extra mjuka, till exempel om det varit regnigt eller fuktigt i luften under den närmaste tiden.  Skruvdobbar är fortfarande inte tillåtet inom ungdomsfotbollen, men i de flesta fall klarar sig ungdomarna alldeles utmärkt med de vanliga modellerna, bland annat på grund av att deras vikt oftast är betydligt lägre än hos fullvuxna spelare och därför förhåller sig skon till underlaget på ett annat vis.

I olika butiker runt på nätet så hittar ni en uppsjö av de populäraste modellerna om ni själva vill skapa er en bättre överblick. De tillhandahåller bra information om produkterna, med informativa bilder som underlättar i valet utav sko.